Oktatók

Berényi Brigitta

Rekreációs sportoktató, jógaoktató, gerinc tréner vagyok

› A jóga 15 éve része a mindennapjaimnak, 6 éve napi szinten oktatom
› Több rendszerben tanultam és gyakoroltam az évek során ( gerincjóga, kundalini jóga, astanga vinyasa jóga ), ezek a tapasztalatok adják gyakorlásom sokszínűségét.
› Óráimon azt próbálom átadni, amit nekem a mindennapi gyakorlás ad. › › A légzés irányította mozgást, a befelé figyelést, testem és önmagam elfogadását, az állandó fejlődést.

Sport irányú tanulmányok:

› 2014 TRX Suspension Training Course

› 2009 Gerincjóga és Hatha jóga oktató – Mandala Jógastúdiók

› 2008 Rekreációs Sportoktató – IWI

Szakmai továbbképzések 2014-től:

› 2015 Preventív gerinctréning – Almásy Csilla

› 2015 Blackroll® Yoga Course

› 2014 Learning to Fly Workshop – Ricardo Martinez

› 2014 Astanga jóga bevezető és haladó tanfolyam – Nadia Abdulwahab

› 2014 Mesterkurzus (aszana elemzés és pranajama) – Dr. Norman Sjoman

Szeidl Éva

A mozgás, a tánc és a zene szeretete mindig fontos szerepet játszott az életemben

› Fiatalabb koromban balettoztam, népitáncoltam, hastáncoltam. Jógázni rendszeresen 10 éve kezdtem el a Padma jóga stúdióban. A nőiségemmel való tudatos foglalkozás vezetett el 2008-ban a

› Nalini női jóga alaptanfolyamra, melyet követően 2010-ben végeztem el a Nalini Női jóga oktatóképzést. Csodás és örömteli változásokat tapasztaltam magamon és hamarosan lehetőségem nyílt az oktatásra is.

2009-ben a hatha jóga alap, 2012-ben hatha jóga haladó tanfolyamot is elvégeztem és

› I.szintű hatha jóga oktatói vizsgát tettem.

› Ugyanebben az évben letettem a Birthlight kismama jóga oktatói vizsgát, 2013-ban pedig a Meditáció oktatóképzés elvégzésével mélyítettem tudásomat a Purnam

› Oktatói Akadémián.
Mestereim: Kovács Gyöngyi Nalini és Bálint János.

A jóga életem részévé vált és átszövi a mindennapjaimat. Segít önmagam megismerésében, és lelki fejlődésemben, egészségem teljes megőrzésében és nem utolsó sorban az örömteli és harmonikus mindennapok megteremtésében.

Szeretettel várlak óráimon, hogy átadhassam tapasztalataimat és segítsek önmagad felfedezésében.

Sztrehószki Anita

Harmónia és egyensúly Erre törekszem az életben és ezt az állapotot igyekszem segíteni jóga foglalkozásaimon és a masszázsban

› Mindegy, a jóga melyik ágát gyakorlod és mi célból, a titka csak annyi, hogy csinálni kell.
› A jógával 20 éve ismerkedtem meg Kádár Zoltán foglalkozásain. Folyamatos útkeresésem egy stabil eszközévé vált 2011 táján a jóga, melyet azóta is minél több oldalról igyekszem megtapasztalni.

Sosem tudtam lehorgonyozni egy irányzat mellett, így a jógában is kipróbáltam sokféle stílust, oktatót, stúdiót, és mindenből sokat tanultam

› A Yoga Alliance által elismert 200 órás képesítésemet a Tengerdy Ágnes – Bir Akal Kaur Khalsa által vezetett YOGIN képzésen szereztem, ahol egyúttal a
Kundalini jóga mély tudásába is alapos betekintést nyertem. Yin jóga oktatói oklevelemet is neki köszönhetem. A
Gyerekjóga világába Csíki Mariann, a Jóga Móka rendszer kidolgozójának képzése kalauzolt el.
› Azzal a szemlélettel azonosulok, hogy – jelentésével összhangban – a jóga EGY; bármennyire is különböznek kívülről az egyes tradíciók, stílusok, mind ugyanoda visznek.
› Tapasztalj meg minél többféle jógaélményt, és gyakorold mindig azt, amire éppen szükséged van.

Óráimon igyekszem megteremteni a légkört a magadban való elmélyüléshez

Szeretettel várlak!

Szűcs Ili

Hat évvel ezelőtt kezdtem jógázni, miután gyulladás alakult ki a bal csípőízületemben

› Gyógyszeres kezeléseket kaptam, és felmerült a csípőprotézis- beültetés lehetősége is. Ekkor úgy döntöttem, hogy a gyógyulásom érdekében inkább olyan mozgásformát keresek, amely nem túlságosan megterhelő, mégis hatékony segítőm lehet a probléma megoldásában. Így vezetett az út a jógához.

Idővel az ízületeim mozgásterjedelmében javulás következett be

Energikusabbá váltam, és egyre jobban éreztem magam. Az elvégzett gyakorlatok – āsanák-, az ízületek átmozgatása mellett olyan fizikai kondíciót eredményeztek, amilyet még addig soha nem tapasztaltam. A második év végére a csípőízületi problémám szinte teljesen megszűnt.
› Ekkor elhatároztam, hogy mélyebben szeretném megismerni az ezzel kapcsolatos filozófiát, az indiai, s ezen belül a védikus kultúrát, tanításokat, ezért jelentkeztem a
Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola jógamester szakára.
› A főiskolai tanulmányok új megvilágításba helyezték a jógát. Ma már tapasztalatból tudom, hogy a fizikai síkon elindított változások a szervezetben mentális, és lelki síkon is pozitív hatást gyakorolnak.

Szeretném ezt megosztani minél több emberrel, és megismertetni a jógát, annak minden jótékony hatásával együtt

Csatai Zsófi

Hosszú utat tettem meg, mire ide elértem

› Közgazdászként végeztem és egy két lábbal a földön álló, végletesen racionális ember voltam. Majd 7 éve megváltozott minden. Két kis mester – a két kislányom – érkezett életembe és sokat tanítottak nekem, magamról. Racionalitásom bedőlt, nyomtam egy „restart”-ot. Először kismamaként ismerkedtem meg a jógával, és már akkor is éreztem, hogy a jóga sokat ad. Többet, mint fizikai felfrissülést. Így elmentem egy hatha oktató tanfolyamra
› Diószegi Ádámhoz, hogy jobban értsem, mi miért van – mind fizikai síkon, mind lelki síkon. A képzés teljesen átformált, újratervezett, fanatikussá tett.

Úgy gondolom, hogy a jóga mindenkinek való

› Kicsinek, nagynak, fiatalnak és kevésbé fiatalnak. Egy önismereti út, melynek mellékhatásaként fizikailag is megerősödsz. Egy olyan sport, mely tudatossá tesz. Lazít, ahol kell, és megerősít, ahol kell.

Testileg és lelkileg!

Szente-Kálmán Judit

Sok éve törekszem arra, hogy a jóga minél több aspektusát át tudjam adni a valóban változni vágyó gyakorlóknak

› A jógapraxisban ott rejlenek az élet legfőbb törvényei, mint az állandó változás néha fájó, néha pedig örömteli ténye, amivel nehéz megbirkóznia biztonságra, és állandóságra törekvő mentalitásunknak.
› A gyakorlással fokozatosan kerülünk beljebb a hangoló mantrák, és mudrák, a felfogást finomító pránajáma, és kontempláció ágaiba, a koncentrációs, és meditatív tudatállapotokba, miközben testünk folyamatos felkészítést kap az erő és nyugalom átélésére.
› Lassan megtalálhatjuk a gyógyírt változásból fakadó fájdalmaink feloldásához, és a rugalmasságot az elfogadó megéléséhez – belátva, hogy az okok belőlünk indulnak ki.

Az elkerülhetetlen tapasztalásokhoz pedig belső erőt, békés viszonyulást alakíthatunk ki

› Áldozattudatból átkerülni a teremtő tudatba – ami az emberi lét egyedüli valósága.
› Az önismeret mélyítése persze nem feltétlenül boldog, és mosollyal kikövezett út, főképp az első lépéseinknél – így a feloldás is néha fájdalmas… Fájó izmok, sajgó idegek, szokatlan belső késztetések, a szükséges élet-konfrontációk felvállalása, önmagunk és szemléletünk felvállalása nem könnyű feladat.
› Esetleg megtenni olyat, amire korábban nem hajlottunk, és nem megtenni olyat, amit korábban könnyen megléptünk – ez bizony nem a kényelemre vágyók és az önsajnálattal barátkozók útja. Ám a gyakorlás a szembenézéshez szükséges belső erőt is felébresztheti, mert az erő nem valahol odakünn van, hanem a lélek mélyén, amelyen keresztül a legmagasabb tudatosság hangja szól!
› Gyere gyakorolni bátran, ha szembe szeretnél nézni előítéleteiddel, a kisebb testi-lelki fogyatékosságaiddal, mert azokat áttranszformálva megemelheted létezésed belső súlypontját. Békés és megelégedett emberként békét és megelégedettséget fogsz sugározni magad körül – anélkül, hogy alapvető belső igényedről le kéne mondanod.

Szeretettel várlak!
Om shanti, shanti, shanti

Cím:
Budapest, 1031 Rómaifürdő, Nánási út 30.
Telefon:
+ 36 (30) 254 1229
Email:
naposjoga@gmail.com